matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ze ciag
Ania:
Wyznacz ze ciag A) jest arytmetyczny
2n−1
a
n
=
3
B) jest geometryczny
3
b
n
=
4
n
12 gru 17:47
Ania:
pomoze ktos?
12 gru 17:52
Gustlik:
ad A)
2
1 sp. r=a
n+1
−a
n
=...=
3
2
1
2
2 sp. pomocą funkcji liniowej a
n
=
x
, r=a=
3
3
3
ad B)
1
q=U{b
n+1
{b
n
}=...=
4
12 gru 17:54