geometria analityczna
Adam: punkty A B C D E są kolejnymi wierzchołkami pięciokąta w którym wektor AB=[2,−3] wektor
AC=[6,−2] wektor ED=[3,−1] wektor CD=[0,4]. znajdź współrzędne wektorów EA oraz BC.
28 maj 14:10
viola: narysuj te wektory w układzie współrzędnych
28 maj 14:46
Adam: to nic nie da, narysowalem i wekroty nie zgadzaja sie z odpowiedziami... i trzeba to obliczyc a
nie odczytac z rysunku
28 maj 14:47
viola: jasne, że obliczyć, ale rysunek ułatwia sprawę
28 maj 14:51
Adam: no rysowalem ale nie pomoglo
28 maj 14:53
viola:

AE=AC+CD−DE
BC=−AB+AC
28 maj 14:55
Adam: niezle pomyslane... nie wpadl bym zeby w ten sposob
28 maj 14:56