matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Styczna do wykresu
ja\:
Styczna do wykresu f(x)=ln((cos2x + cos
2
(x −
π
2
)) wtyczona w (x0,y0), x0∊(−π,0) jest prostopadla do prostej y
√
3
+
x
2
= 0 . W jakim punkcie przetnie ona prsota x =
2
3
π?
12 gru 17:37