matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć: Rozwiązywanie nierówności równoważnych
agata:
Wiecie może jak to obliczyć: a) (
√
3
−3)x>
√
3
√
3
Mi wychodzi
√
3
−3
1
a w odpowiedzi jest
i nie mam pojęcia jak do tego doprowadzić.
1−
√
3
12 gru 16:45
Saizou :
√
3
√
3
3
3
1
*
=
=
=
√
3
−3
√
3
3−3
√
3
3(1−
√
3
)
1−
√
3
12 gru 16:47