wielomiany
zarzy: Wielomiany P(x)= ax2 + x(2x + 1)2 i Q(x)=3x3+4x2 + x są równe. Znajdź liczbę a.
12 gru 16:13
Tad: ... to może przepisz raz jeszcze −
12 gru 16:18
zarzy: ax3 + x(2x + 1)2 i Q(x)=3x3+4x2 + x są równe. Znajdź liczbę a. sory teraz ok
12 gru 16:21
Tad:
a+4=3
12 gru 16:27
zarzy: w odpowiedziach jest a = −1
12 gru 16:30
krystek: A wyliczyć się nie chce?
12 gru 16:40
zarzy: trzeba umieć, gdybym umiała to był nie prosiła o pomoc
12 gru 16:45
krystek: Ted napisał a+4=3⇒a=...
12 gru 16:47
krystek: a wg mnie wielomian P(x) należy rozpisać!
12 gru 16:58
Saizou : p(x)=ax2+x(4x2+2x+1)=ax2+4x3+2x2+x=4x3+(a+2)x2+x
a+2=4
a=2
12 gru 17:21