matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodne funkcji złożonych
mm:
f(x)=
√
ln x
12 gru 15:20
mm:
i f(x) = ln(2x
3
− 5x+7)
12 gru 15:21
Maslanek:
1
1
f'(x)=
*
2
√
ln x
x
Druga:
3x
2
−5
f'(x)=
2x
3
−3x+5
12 gru 15:37
Maslanek:
Brr... Tam w drugiej w liczniku: 6x
2
−5
12 gru 15:37
mm:
dziękuje
12 gru 15:39