matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zaznacz na osi liczbowej zbiór liczb spełniaiących obie nierówności
Martyna 0:
2−x kwadrat −(x−2)kwadrat<6−2(x+4)dwa kwadrat (4−x)kwadrat−(6−x)kwadrat>11/4−0.5 −1/2x poniżej do kwadratu
12 gru 13:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
Martyna:
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
naucz się zapisywać normalnie to co chcesz wyliczyć (2−x)
2
− (x−2)
2
= (−(x−2))
2
− (x−2)
2
= (x−2)
2
− (x−2)
2
= 0
12 gru 14:02