matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z równania xy+x-y+3=0 wyznacz y. Który wynik otrzymałeś?
James:
z równania xy+x−y+3=0 wyznacz y. Który wynik otrzymałeś? A)y= x+3/1−x B)y= x−3/x−1 C)y=3−x/1−x
12 gru 13:27
camus:
xy+x−y+3=0 y(x−1)+x+3=0 y(x−1)=−x−3
−x−3
x+3
y=
=
x−1
1−x
12 gru 13:29