matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o podpowiedzi jak to zrobić i o rozwiązanie...
malm:
Oblicz pochodną funkcji: a) y=
√
x
3
+2
* cos(3x)
tg(5x)
b) y=
arctgx
arcsin
c) y=
x
10
lnx
d) y=sin(ln(x+
√
x
))
12 gru 12:02