pochodna złożona
Mika pochodna: pochodna złożona
f(x)=xln(x2+1)
wiem ze trzeba to z pochodnej złożonej ale nie jestem pewna wyniku wiec proszę o pomoc
12 gru 10:32
aniabb: napisz swój wynik .. sprawdzimy
12 gru 10:33
Mika pochodna: ln(x2+1) +2xln(x2+1)
12 gru 10:34
aniabb: a pochodna z ln
12 gru 10:35
aniabb:
f'(x)=ln(x2+1) + x * 1/(x2+1) *2x
12 gru 10:36
Mika pochodna: ln(x2+1) + 2x/x
2+1
tak
12 gru 10:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
toć to źle jest
| | 2x | | 2x2 | |
f' = ln(x2+1) + x* |
| = ln(x2+1) + |
| |
| | x2+1 | | x2+1 | |
12 gru 10:38
aniabb: jeszcze brakuje tylko tego pierwszego x
12 gru 10:39
Mika pochodna: a taka pochodna
x2+3/x+2
bo mi wychodzi x2 +4x +3/(x+2)2
12 gru 10:40
Mika pochodna: tak tak wiem nie dopisałam
12 gru 10:40
aniabb: nawias

i −3 na górze
12 gru 10:41
Mika pochodna: dlaczego −3
12 gru 10:42
aniabb: bo odejmujesz cały nawias
12 gru 10:44
aniabb: 2x(x+2) − (x2+3)*1 =x2+4x−3
12 gru 10:45
Mika pochodna: a przed nawiasem jest przeciez minus a w w nawiasie tez minus więc plus, no chyba że ja nie o
tym myślę
12 gru 10:45
Mika pochodna: aaa już wiem znowu mój błąd ale bo żle podałam przykład ale oki już wiem wszystko
12 gru 10:46
aniabb:
12 gru 10:46
Mika pochodna: x−2/x2
ja mam −x2+4x/x4
12 gru 10:52
aniabb: zacznij pisać NAWIASY bo nie wiem czy dzielisz tylko 2 czy wszystko co przed kreską
12 gru 10:53
aniabb: dobrze masz
12 gru 10:53
Mika pochodna: (−x2+4x)/x4
12 gru 10:54
Mika pochodna: pochodna drugiego rzędu pochodnej
ex2+2
ja mam 2ex2+2 + 4x2ex2+2
12 gru 11:01
aniabb: ok
12 gru 11:07
Mika pochodna: pochodna pierwszego i drugiego rzedu
x2e−x
12 gru 11:59