matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla kladiusza
wojtek:
3
1
/4 / 6
√
27
= 3
1
/4 /
√
3
3
= 3
1
/4 / 3
3
/6 = 3
1
/4−3/6 = sprowadzasz do wspólnego mianownika i masz wynik
11 gru 22:49
ICSP:
3
1/4
3
1/4
1
4
√
27
=
= 3
1/4 − 1/2
= 3
−1/4
=
=
6
√
27
3
1/2
4
√
3
3
nie mogłem się powstrzymać xD
11 gru 22:51