symetria
kejsi: narysuj dowolny trójkąt i znajdż figurę do niego symetryczną względem prostej
a)nieprzecinającej trójkąta
b)zawierającejjeden z boków trójkąta
c)przechodącej przez 1 wierzchołek
D)przecinającej 2 boki trójkąta
pomocy plisssssssssssssss
27 maj 22:14
Basia:

Zad.1
zielone kropki − kąty proste
MB = MB
1
MA = MA
1
MC = MC
1
28 maj 00:44
Basia:

Zad.2
zielona kropka − kąt prosty
MB = MB
1
28 maj 00:56
Basia:

Zad.3
zielone kropki − kąty proste
AM = A
1M
CN = C
1N
28 maj 01:03
Basia:

Zad.4
jak wyżej.
28 maj 01:06
olo: Ω
12 maj 14:35