matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
newton
zaq12:
wylicz 8
8
k
∑
2
k
k=0
11 gru 21:49
zośka:
(a+b)
n
=∑
n
k=0
a
k
b
n−k
(2+1)
8
=∑
8
k=0
2
k
∑
8
k=0
2
k
=3
8
11 gru 22:09
zośka:
n
k
Przepraszam tam oczywiście zapomniałam symbolu newtona: (a+b)
n
=∑
n
k=0
a
k
b
n−k
8
k
(2+1)
8
=∑
8
k=0
2
k
11 gru 22:12