11 gru 21:40
Basia:
3√sinx = (sinx)1/3
funkcją zewnętrzną jest f(t) = t1/3
wewnętrzną t(x) = sinx
11 gru 21:42
aniabb:
czyli 1/3 * 1/3√sin2x * cosx
11 gru 21:42
???:
| | 1 | |
y/div> |
| ' * (sinx)' = Ale to z te y mi nie wyjdzie ten ułamek. |
| | 3 | |
11 gru 21:50
Basia:
jakie (13)' ?
(tα)' = α*tα−1 pochodna po t oczywiście
11 gru 21:52
???: kurde nie 1/3 tylko y do potęgi 1/3/
11 gru 21:56
???:
(y 1/3)* (sinx)' = 1/3 * y −2/3 * cosx
11 gru 21:57
Basia:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(t1/3)' = |
| *t−2/3 = |
| * |
| = |
| * |
| |
| | 3 | | 3 | | t2/3 | | 3 | | 3√t2 | |
11 gru 21:59
???:
1/3y do potęgi −2/3 * cosx
11 gru 21:59
aniabb: tak jesli to Twoje y to sinx
11 gru 21:59
???: dziękuję. Zakumałem
11 gru 22:11