matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakiego m prosta o równaniu y=m jest styczna do paraboli f(x)=-1/2(x-1)^2+4
goszja:
dla jakiego m prosta o równaniu y=m jest styczna do paraboli f(x)= −
1
2
(x−1)
2
+4 A.m=1 B.m=−1 C.m=−4 D.m=4
11 gru 21:31
Eta:
m=y
w
= q= 4
11 gru 21:32