matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mata
angela:
Pole trójkąta jest równe 10cm kwadratowych. oblicz pole trójkąta podobnego do niego w skali3:5 Dięki
27 maj 21:42
Eta:
P
2
= k
2
P
1
P
2
= 10*(
3
5
)
2
P
2
= 10*
9
25
P
2
=
18
5
P
2
= 3
3
5
cm
2
27 maj 22:03