matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstema, przedziały monotoniczności
latrala:
Wyznacz ekstremum oraz przedziały monotoniczności
1
1) f(x)= ln(e+
)
x
2) f(x)=x+
√
1−x
3) f(x)=ln
3
x−lnx
3
4) f(x)=
3
√
x
3
−6x
2
11 gru 20:07