Pochodne
lex: Pochodne funkcji:
a) f'(x) = (sin xx)'
11 gru 19:53
Franek:
| | f'(x)g(x)−f(x)g'(x) | |
[f(x)+g(x)]'= |
| |
| | (g(x))2 | |
11 gru 19:55
lex: | | x(cosx) − sinx | |
mój wynik: |
| |
| | x2 | |
11 gru 19:57
ICSP:
11 gru 19:58
lex: a jeszcze mam kolejny przyklad:
ex2x
11 gru 19:59
ICSP: tam jest 2x czy x2 ?
11 gru 20:00
lex: x2
11 gru 20:01
ICSP: to pozwolę sobie skorzystać z oczywiste zależności : x = eln x i mam :
y = xex2 = eln xex2 = eex2*ln x teraz już bez problemu możesz
zacząć liczyć pochodną.
11 gru 20:04