matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Hania:
Oblicz: |x|>7 |5−x|≤7 |3+x|=6
11 gru 19:35
bezendu1990:
x>7 i x<−7 x∊(−
∞
,−7)∪(7,
∞
) |5−x|≤7 5−x≤7 i 5−x≥−7 −x≤2 −x≥−12 x≥−2 x≤12 x∊<−2,12> |3+x|=6 3+x=6 lub 3+x=−6 x=3 x=−9
11 gru 19:53