Bryły. Pole powierzchni całkowitej oraz objętości.
Marysia9393: Proszę o jak najszybszą pomoc w zadaniach.
1) Oblicz V i Ppc graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, w którym przekątna wynosi d=5√2, a
wysokość h=12
2) Oblicz V ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego krawędź podstawy a=90cm, natomiast
h=16cm
3) Ppc czworościanu foremnego wynosi 81√3 Oblicz V tego czworościanu
4) Oblicz V i ppc walca, którego przekątna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 30
stopni, a wysokość bryły wynosi 12cm.
11 gru 19:29
Marysia9393: Pomoże ktoś? Proszę Was.
11 gru 19:41
Kamila: Mam to samo. Pomożecie?
11 gru 19:48