matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usuń niewymierność z mianownika
Kińń:
2√5
√3+1
a)
11 gru 19:24
bezendu1990:
2
√
5
2
√
5
√
3
−1
2
√
15
−2
√
5
=
*
=
=
√
3
+1
√
3
+1
√
3
−1
2
2(
√
15
−
√
5
)
=
√
15
−
√
5
2
11 gru 19:45