matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby x,y,z tworzą w podanej kolejności ciąg geometryczny
d'Artagnan:
Liczby x,y,z tworzą w podanej kolejności ciąg geometryczny. Iloczyn tych liczb jest równy 1000. Wyznacz liczbę y. Proszę o pomoc
11 gru 18:32
+-:
a
1
=x a
2
=y=xq a
3
=
=
xyz=1000=
11 gru 18:46
sdf:
5
−
2
30 sty 17:32