ll
Amanda: ile to jest 125 23
11 gru 18:26
11 gru 18:35
Amanda: tam jest 2 3
11 gru 18:38
Amanda: Bo mam zadanie : a=1 6−2+120−125 2 3
11 gru 18:40
mag: 25
11 gru 18:41
bezendu1990: zapisz ułamki za pomocą dużego U
11 gru 18:44
Kejt: czy to ma być potęga?
1252/3?
11 gru 18:47
Amanda: tak dokladnie
11 gru 18:51
Krzysiek : | | 1 | | 1 | |
Ile to jest |
| −2 zewzoru a−n = |
| =36
|
| | 6 | | an | |
Ile to jest 12
0 =1
| | 2 | | 2 | |
Wiec 36+1−125 |
| = 37−125 |
| = poilicz.
|
| | 3 | | 3 | |
| | 2 | | 2 | |
Liczba 125 |
| = 125 |
| lub jesli chcesz zamienic na ulamek zwykly to bedzie tak |
| | 3 | | 3 | |
11 gru 18:52
Kejt: =(3√125)2=52=...
11 gru 18:52
11 gru 18:52
Krzysiek : Dopiero zobaczylem ze to ma byc potega no to 1252/3=(53)2/3=56/3=52=25
125=53 bo 5*5*5=125
To bedzie 36+1−25=
11 gru 18:56
Amanda: Ok, dziękuje
11 gru 18:59
Krzysiek : Na zdrowie . Ale tez zobacz to co napisala Kejt ze (3√125)2=52=25 bo 3√125=5 takie
podstawowe rzeczy musisz sie nauczyc tak samo jak wzorow na potegowanie i pierwiastkowanie .
Po lewej stronie masz link Liczby i wyrazenia algebraiczne . Prosze tam zajrzec i pouczyc sie
tego co tam napisane a wiele rzeczy wyda sie o wiele prostszych niz teraz . . Czesc.
11 gru 19:34