matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
azas:
√
5n−2
lim
= jak to obliczyć ?
√
n+7
n→
∞
11 gru 18:24
Krzysiek:
podziel licznik i mianownik przez
√
n
11 gru 18:29
asdf:
5n−2
2
n(5 −
n
√
5
(
)
1/2
= lim
n→
∞
(
)
1/2
=
=
√
5
n+7
7
n(1+
n
√
1
11 gru 18:31