matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
michu:
Rzucono 4 razy moneta. Pradwopodobienstwo ze wypadl co najmniej 1 raz orzel jest rowne?
11 gru 17:54
irena_1:
Wszystkich zdarzeń jest 2
4
=16 A'− uzyskano same reszki (jedna możliwość)
1
P(A')=
16
1
15
P(A)=1−
=
16
16
11 gru 17:56
michu:
dzieki
11 gru 18:00