matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elementy statystyki
siara:
Średnie zarobki w pewnej firmie zatrudniającej 10 osób wynosiły 3500zł. Po zatrudnieniu nowego pracownika zarobki średnie zmalały o 50 zł. Ile zarabia nowy pracownik?
11 gru 17:50
irena_1:
10*3500+x
=3450
11
35000+x=37950 x=2950
11 gru 17:55