matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elementy statystyki
siara:
Średnia ocen ze sprawdzianu w klasie liczącej 20 uczniów wyniosła 3,2. Ile wyniosłaby ta średnia, jesli jeden z uczniów zamiast 1 otrzymałby 6?
11 gru 17:38
Saizou :
x
=3,2 x− suma wszystkich ocen
20
x=64
64+5
=3,45
20
11 gru 17:45