matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż pochodne
bobo:
Rozwiąż pochodną, bardzo bym prosił krok po kroku jak, abym mógł lepiej zrozumieć: a) f(x) = arcsin
√
1−x
1+x
b) f(x) =
arcsin2x
√
1−4x
2
c) f(x) = arcsin
1
√
x
d) f(x) = arcsine
x
+e
x
√
1−e
2x
11 gru 16:38