geometria analityczna kiełbasa.
Beata: Dany jest punkt A = ( −1, 2)
a) znajdź równanie tej prostej, na której osie układu współrzędnych ograniczają odcinek o
środku w punkcie A.
b) Znajdź równanie takiej prostej przechodzącej przez punkt A, że odległość początku układu
współrzędnych od tej prostej jest równa 1.
11 gru 16:37
Saizou :

| | Xc+Xb | | Yc+Yb | |
A=( |
| : |
| )=(−1:2) |
| | 2 | | 2 | |
ale wiemy że C=(0:Y
c), B=(X
b;0)
X
b=−2
Y
c=4
i zostało do ułożenia prosta BC
11 gru 16:49
Beata: dzięki wielkie ....

jakbyś jeszcze mógł rzucić okiem na b i dać jakąś podpowiedź ...
11 gru 16:57
Saizou :
11 gru 17:05
Saizou : jest to podpowiedź
11 gru 17:06