Proszę o pomoc
1 zadanie
Oblicz x, mając dane:
BE || CF || DG
2 zadanie
Oblicz różnicę pola koła opisanego na kwadracie o boku 1 i pola koła wpisanego w ten kwadrat
Oblicz różnicę pola koła opisanego na trójkącie równobocznym o boku 1 i pola koła wpisanego w
ten trójkąt
1.
| 6 | 6+4 | ||
= | |||
| z | z + 6 |
| 6 | 6 + 4 | ||
= | |||
| 6 | a |
| 6 | z + 6 + 6 | ||
= | |||
| z | 6 + 4 + y |
| 6 | 6 + 4 + y | ||
= | |||
| 6 | x |
2a.
r koła wpisanego = 0,5a
R koła opisanego = 0,5d (d − przekątna)
Oblicz i porównaj pola.
2b.
| 1 | ||
r koła wpisanego = | h | |
| 3 |
| 2 | ||
R koła opisanego = | h | |
| 3 |
Timuś
.... to dla Ciebie ...... banalne
Ja nie wiem, jak zwykli szarzy ludzie, tego nie pojmują xD
PS. Eta, mogłabyś wejść tam i ocenić poziom zadań? http://www.mje.gfo.pl/download/2008-2009/matematyka/mje-2009-matematyka-2G-e2-test.pdf
... nie otwiera mi się ta str. na moim starym sprzęcie
musiałabym iść do drugiego kompa, ale jest chwilowo zajęty
, nie no spoko
, aż taki stary jest?