matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dowieść, że
Dominika:
Dowieść, że
√
3−
√
8
+
√
5−
√
24
+
√
7−
√
48
= 1
11 gru 12:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówka
√
8
=
√
9−1
√
24
=
√
25−1
√
48
=
√
49−1
11 gru 13:13
Dominika:
A coś więcej do tej wskazówki
11 gru 13:21