matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy ktoś mi pomoże?? muszę obliczyc ciag geometryczny. an=5x2²n+1 dwa n plus 1 t
mada:
czy ktoś mi pomoże
muszę obliczyc ciag geometryczny. an=5x2²n+1 dwa n plus 1 to potega
11 gru 10:54
aniabb:
a
n
= 5*2
2n+1
i co w nim obliczyć?
11 gru 11:03