Wielomian W jest iloczynem wielomianów P i Q
Majka: wielomian W jest iloczynem wielomianów P i Q,gdzie P(x)=x2+2x2+5 i Q(x)=(x2+3)(x+1). Oblicz
sumę współczynników wielomianu W. Zadanie bardzo roste,ale wynik mi po prostu nie chce wyjść
bardzo prosze o pomoc!
11 gru 10:30
Artur_z_miasta_Neptuna:
suma współczynników:
1*1*1 + 1*1*1 + 1*3*1 + 1*3*1 + 2*1*1 + 2*1*1 + 2*3*1 + 2*3*1 +5*1*1 +5*1*1 + 5*3*1 + 5*3*1 =
...
11 gru 10:35
aniabb: 64
11 gru 10:37
Majka: mój głupi błąd jak zwykle w banalnym liczeniu. dzięki za pomoc
11 gru 10:42