matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
k.:
lim 2n+1 (−−−−−−−−−−−−−−−)
n
2n
11 gru 08:37
k.:
11 gru 08:38
aniabb:
2n+1
1
1
1
lim (
)
n
=lim (1+
)
n
=lim (1+
)
2n/2
=lim [(1+
)
2n
]
1/2
2n
2n
2n
2n
=e
1/2
=
√
e
11 gru 08:40