Oblicz całkę
angie: ∫[xdx/(x2+3)6]
11 gru 00:03
ZKS:
| | dt | |
Podstawienie x2 + 3 = t ⇒ xdx = |
| . |
| | 2 | |
11 gru 00:11
angie: w odpowiedziach jest
(−1) / 10(x2+3)5
11 gru 00:24
angie: i nie bardzo wiem jak do tego dojść
11 gru 00:24
ZKS:
Policz taką podstawową całkę.
11 gru 00:29
Mila: | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | −1 | | −1 | | 1 | |
| ∫ |
| dt= |
| ∫t−6dt= |
| * |
| t−5= |
| * |
| dokończ |
| 2 | | t6 | | 2 | | 2 | | 5 | | 10 | | t5 | |
11 gru 00:30
Mila: ZKS, myślałam, że już śpisz.
Dobranoc.
11 gru 00:31
angie: dziekuje bardzo
11 gru 00:32
ZKS:
Ale nic się nie stało.

Dobranoc
Mila.
11 gru 00:37