matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Tynka:
3
x
d
o
p
o
t
ę
g
i
2
+
2
= 3
3
x
27 maj 19:46
Eta:
3
x
2
+2
= 3
3x
podstawy są takie same , więc i wykładniki muszą być takie same: zatem: x
2
+ 2 = 3x => x
2
−3x +2=0 rozwiąż to równanie i podaj x
27 maj 19:49