matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
O.:
1
Oblicz pole figury ograniczonej liniami f(x)=x
2
oraz g(x)=2x. Czy wynik to
?
48
10 gru 23:40
ZKS:
Pokaż jak liczysz.
10 gru 23:54
Mila:
x
2
=2x x
2
−2x=0 x(x−2)=0 x=0 lub x=2
1
1
2
4
0
∫
2
(2x−x
2
)dx=[x
2
−
x
3
]
0
2
=4−
*8=4−2
=
3
3
3
3
11 gru 00:05
ZKS:
To jest właśnie poprawny wynik.
11 gru 00:12