matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsca zerowe
maciek:
jak obliczyć miejsca zerowe z
2
2−
=0
x
2
Proszę o obliczenia
10 gru 21:08
krystek:
2x
2
−2=0 i x
2
≠0
10 gru 21:10
Ajtek:
x≠0
2
2−
=0
x
2
2x
2
2
−
=0
x
2
x
2
2x
2
−2
=0
x
2
Ułamek =0 ⇔ gdy licznik równy 0, zatem: 2x
2
−2=0
10 gru 21:11