Oblicz pochodne podanych nizej funkcji za pomoca wzorów. Wykonaj sprawdzenie
mela:
x∧1000, x⋀6arcsin x, sin 3x, ln (tg x), cos⋀8 9x, (ctg x)⋀arctg x
10 gru 20:57
mela: x1000, x6arcsin x, sin 3x, ln (tg x), cos8 9x, (ctg x)arctg x
Oblicz pochodne podanych nizej funkcji za pomoca wzorów. Wykonaj sprawdzenie
10 gru 22:09
Mila:
1) (x
1000)'=1000x
999
2) (x
6*arcsinx)'=(x
6)' *arsinx+x
6*(arcsinx)' oblicz wg wzorów, których musisz się nauczyć
3)(sin3x)'=cos3x*(3x)'=3cos3x
| | 1 | |
4) (ln(tgx))'= |
| *(tgx)' dokończ |
| | tgx | |
5)(cos
8(9x))'=8cos
7(9x) *(−sin(9x))*9=−72sin(9x)cos
7(9x)
10 gru 23:51