Prawdopodobieństwo
Maciek: Cześć, mam problem z zadaniem z prawdopodobieństwa:
Jakie jest prawdopodobieństwo że 6 studentów mając do wyboru 9 wykładów monograficznych
wybierze:
A)każdy inny wykład
b)wszyscy ten sam wykład
Nie wiem czy to zadanie jest źle skonstruowane ... proszę jakieś mądre głowy o pomoc w w/w
podpunktach wyszło mi :
a) 224019683 ciężki wynik nie wiem czy dobrze ...
b) 159049 (ten mianownik to 95)
10 gru 20:30
Maciek: pomocy !
10 gru 20:44
Mila: a)
Ω=9
6
|A|=9*8*7*6*5*4
| | 9*8*7*6*5*4 | | 8*7*2*5*4 | |
P(A)= |
| = |
| |
| | 96 | | 94*3 | |
11 gru 00:18
PW: |Ω| = 9
6
| |A| | | 8! | |
| = |
| i właściwie można tak zostawić. Rachunki nie są ciekawe, a |
| |Ω| | | 3!95 | |
dżentelmeni uznają, że jest to trywialne.
11 gru 00:20
PW: Mila, nie widziałem Twojego wpisu tworząc swój, ale cieszy mnie, że mamy podobny pogląd.
11 gru 00:22
Mila: Witam. Zeznanie zgodne.

Twoje bardziej mi się podoba, ale teraz w szkole preferują mój sposób, szczególnie na
podstawie.
11 gru 00:34