Narysuj wykres funkcji...z gory dzieki za pomoc!
marines: Narysuj wykres funkcji
x∊R−{0}
a nastepnie:
a)oblicz argument dla ktorego funkcja jest rowna 5
b)oblicz miejsce zerowe funkcji
27 maj 18:58
Anszej: najprosciej podstaw sobie pod x kolejno 1 −1 2 −1
12 −12
powinna wyjsc hiperbola

bez zera bo do zera nigdy nie dochodzi
do a)
1x=5
mnozysz razy x i dzielisz przez 5 wychodzi wynik

do b)
1x=0
mnozysz przez x i tak czy siak nie ma miejsca zerowego
27 maj 19:05
Eta:
Zobacz tu:
../strona/175
a) 5=
1x
to 5x = 1 => x=
15
b) nie ma miejsc zerowych, zobacz to na wykresie
27 maj 19:06
marines:

czy to ma tak wygladac?
27 maj 19:44
Anszej:

niee to ma wygladac taak:
dla x=1 ma 1 dla x=−1 ma −1 dla x=2 ma
12 dla x=−2 ma U−{1}{2} i tak dalej i tak dalej
oczywiscie wszystko polaczone
27 maj 19:50