matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki
digits:
Oblicz całkę funkcji trygonometrycznej
tgx
∫
1+tgx
pomoże ktoś, bo nie wiem jak to policzyć za bardzo
10 gru 19:13
maro:
t=tgx arctgt=x
1
dt=dx
1+t
2
10 gru 19:17
digits:
mógłbyś mi powiedzieć skąd wzięło się te ostatnie równanie, bo nie wiem za bardzo
10 gru 19:35