pomocy
Mateusz 35@: Rzucamy kostką do gry. Niech A− wyrzucono więcej niż 4 oczka, B− wyrzucono parzystą liczbę
oczek. Sprawdź czy zdarzenia A i B są niezależne.
10 gru 18:45
Mateusz 35@: kto mi pomoże to zadanie rozwiązać
11 gru 13:57
Mila: |Ω|=6
A={5,6}
B={2,4,6}
A∩B={6} część wspólna zbiorów A i B
Warunek niezależności zdarzeń:
P(A∩B}=P(A)*P(B)
| | 1 | | 1 | | 1 | |
P(A)*P(B)= |
| * |
| = |
| =P(A∩B) |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
Zdarzenia A i B sa niezależne.
11 gru 18:09
Mateusz 35@: Dziękuje i serdecznie pozdrawiam
oraz życzę mnóstwo prezentów pod choinkę oraz dużo zdrówka
11 gru 21:44
Mila:
11 gru 22:16