matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć?
zarzy:
(x
2
+7x+18)
2
=36
10 gru 18:32
Patryk:
x
2
+7x+18=t
10 gru 18:33
Patryk:
t
2
=36 dalej pewnie wiesz
10 gru 18:34
ICSP:
[C{Patryk]] za założenie do t ?
10 gru 18:34
PW:
Bezpieczniej jest opowiadać tak: a
2
=b
2
⇔ a=b ∨a=−b
10 gru 19:40