oblicz pochodną
nostro: (x1/2*x1/4*x1/8)'
10 gru 17:58
ICSP: i w czym problem ?
skorzsytaj ze wzoru :
ab * ac = ab+c
10 gru 17:59
nostro: ale czy pochodnej iloczynu nie liczy się innym sposobem ?
10 gru 18:01
ICSP: Przekształć a nie będziesz miał iloczynu i policzyć z podstawowego wzoru
10 gru 18:11
nostro: a czy to będzie to samo co to: √x√x√x
10 gru 18:16
nostro: w sensie wynik pochodnej
10 gru 18:17
asdf: | | 7 | | 7 | |
x4/8+2/8+1/8 = x7/8' = |
| x−1/8 = |
| |
| | 8 | | 88√x | |
10 gru 18:20