równania kwadratowe
jagodka1511: Hejka mam takie równanie kwadratowe i nie wiem czy zrobiłam go dobrze
bo dziwny wynik mi wyszedł..
| | √3 | |
4x2−3=0 i mi wyszło, że x= |
| |
| | 2 | |
10 gru 17:36
jagodka1511: ?
10 gru 17:38
asdf: brakuje drugiego pierwiastka
10 gru 17:40
krystek: a dlaczego dziwne a x2=? zastosuj a2−b2=(a+b)(a−b)
10 gru 17:41
jagodka1511: (2x−
√3)(2x+
√3)? aaa.. czaje i wyjdzie mi drugi pierwiastek tez..

nienawidzę
wzorów skróconego mnożenia..
Dziękuję
10 gru 17:44
Krzysiek : To musisz je polubic bo jeszcze nie raz CI uratuja przyslowiowe 4 litery
10 gru 19:47