wyrażenia algebraiczne
Karolina: Rozwiąż równanie i sprawdź poprawność rozwiązania.
a) 3x+(6x+1)2=4(5+9x2)−4
b) (3x+2)2=3(3x2−7)+1
c) (−3x+6)2−2=3x(3x−11)+31
d) (−6x+2)2−7=−3(4−12x2+2x)
10 gru 17:18
krystek: W czym problem
Wykonaj działania i uporządkuj
10 gru 17:34
Karolina: nie mogę się połapać trzeba podstawiać do wzoru

?
10 gru 17:35
Kasandra: sprawdz czy lewa strona równa się prawej. użyj wzoru skróconego mnożenia
10 gru 21:30
safafa: 3x+(6x+1)2=4(5+9x2)−4
16 gru 19:37
macij xd: to nie jest takie łatwe
6 sty 13:54
Angelika: 3x+(6x+1)2=4(5+9x2)−4
4 gru 17:51
LOL: MATEMATYKA TO ZŁO
4 gru 17:52
LOL: Rozwiąż równanie i sprawdź poprawność rozwiązania.
a) 3x+(6x+1)2=4(5+9x2)−4
b) (3x+2)2=3(3x2−7)+1
c) (−3x+6)2−2=3x(3x−11)+31
d) (−6x+2)2−7=−3(4−12x2+2x)
I SPRAWDZENIA DO KAŻDEGO WYRAŻNIE !
4 gru 17:53