matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprość :)
juzek:
b
a
3
−b
3
√
(a
2
−2ab+b
2
)(a
2
−b
2
)(a+b)
a−b
3
√
(a+b)
2
10 gru 16:11
aniabb:
b
(a−b)(a
2
+ab+b
2
)
*|a
2
−b
2
| *
a−b
(a+b)
2/3
b(a−b)(a
2
+ab+b
2
)(a+b)
1/3
10 gru 16:30
juzek:
mogłabyś sprawdzić:
b
a
3
−b
3
=
*[(a−b)
2
*(a−b)(a+b)(a+b)]
1/3
*
=
a−b
(a+b)
2/3
b
a
3
−b
3
=
*[(a−b)
3
*(a+b)
2
]
1/3
*
a−b
(a+b)
2/3
b
a
3
−b
3
=
*(a−b)*(a+b)
2/3
*
= b(a
3
−b
3
)
a−b
(a+b)
2/3
10 gru 18:15
juzek:
dobrze zrobione?
10 gru 18:26
aniabb:
tak
11 gru 07:31