matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktoś pomoże ?
Asia:
w ciągu geometrycznym a
2
=16 , a
6
=1. Wyznacz wzór ogólny tego ciągu
10 gru 15:20
Krzysiek:
a
6
=a
1
*q
5
=a
2
q
4
1=16q
4
q
4
=(1/2)
4
q=1/2 lub q=−1/2
10 gru 15:26