jola ma 20 znaczkow basia ma o 4 mniej ile musi oddac joli a ile basi by mialy p
gesta1111: jola ma 20 znaczkow. basia ma o 4 mniej ile musi oddac joli a ile basi by mialy po 10 znaczkow?
10 gru 14:40
aniabb: jola musi oddać komuś 10 znaczków , a basia 6 znaczków
10 gru 14:48
gesta1111: jola ma 14 kredek, a marta o 6 kredek mniej.ile kredek ma marta? ile kredek powinna oddac
marcie jola, by obie dziewczynki mialy po tyle samo?
10 gru 14:56
aniabb: marta ma 14−6 =8
jola powinna oddac 3 kredki 14−3=11 wtedy będzie mieć 11
marta jak dostanie 3 kredki 8+3= 11 wtedy będzie mieć 11
10 gru 14:59
gesta1111: tomek ma 12 lat.kamil jest od niego starszy o 2lata. ile lat beda mieli chlopcy za 5lat?
10 gru 15:32
aniabb:
12+5 =17
14+5=19
10 gru 15:36